Snel resultaat van EPC - EPB voor uw woning

Salus TMB bvba  - Epc & epb verslaggeving Ook voor certificering omtrent EPC - EPB in Westerlo zit u goed bij Salus TMB.

EPC - energieprestatiecertificaat

Potentiële kopers of huurders krijgen met het EPC een idee van de energiezuinigheid van de woning. Verkopers en verhuurders kunnen op hun beurt de energiezuinige kenmerken van hun woning in de verf zetten. De eigenaar die zijn gebouw wil verkopen of verhuren moet een erkende energiedeskundige type A contacteren om er voor te zorgen dat een EPC beschikbaar is op het moment dat de woning te koop of te huur wordt aangeboden.

De energiedeskundige type A komt ter plaatse langs om de woning te inspecteren. Het EPC moet door de verkoper/verhuurder voorgelegd worden aan de (potentiële) kopers/huurders die de woning bezoeken. Bij de verkoop van een woongebouw moet het EPC worden overgedragen aan de koper. In de notariële akte wordt een clausule met betrekking tot het EPC opgenomen. Bij het sluiten van een huurovereenkomst ontvangt de huurder een kopie van het energieprestatiecertificaat.

EPB - energieprestatieregelgeving

Vanaf 1 januari 2006 moeten nieuwbouw- en verbouwde woningen waarvoor een bouwaanvraag ingediend wordt, voldoen aan de energieprestatieregelgeving (EPB). Ze moeten een bepaald niveau van thermische isolatie en energieprestatie (verwarmingsinstallatie, ventilatie, zonne-energie...) halen. Bij nieuwbouw moet er een minimale en gecontroleerde ventilatie voorzien worden.

Maak een afspraak met uw energiedeskundige

Salus TMB is een erkende energiedeskundige voor EPC- en EPB-verslaggeving. Hebt u vragen of wenst u een afspraak te maken in Westerlo? Neem dan zeker contact op. U wordt dan zeker verder geholpen.